Skottdagen

Var tvungen att åka ner till Överlida en stund idag och träffa en surkärring...:( Hade ett ärende hos henne och förhoppningsvis slipper jag träffa henne mer:) Passade på att gå en runda i den fina naturen tillsammans med hundarna. Magnum gick i sin egen värld när han var lös så i slutet fick han gå kopplad för att inte komma bort... Han har börjat bli dålig på att lyssna det senaste:( Kanske är det för att jag är för tråkig på promenaderna? Får försöka förbättra mig och belöna mer när han lyssnar:)

När jag tittar på alla bilder jag tar på hundarna så slår det mig hur fina dom är. När jag ser dem varje dag så blir det så att jag "glömmer" av hur söta de faktiskt är. Amy är visserligen alltid söt, men Magnum tycker jag ser rätt alldaglig ut.. Tills jag ser honom på bild och inser hur vacker han faktiskt är!











Pombus

Andréa har mailat mig en hel del bilder sen jag och hundarna var hos henne i måndags:) Väldigt snällt av henne!

Nu är det snart dags för promenad ute i det fina vädret:)






                          GosNilo:)


Tack för en underbar dag och för att du kunde passa hundarna! Tack för alla kort:)

Trötter

Imon ska vi in till Göteborg och träffa Andréa och Nilo igen:) Så roligt det ska blir! Jag kommer att förena nytta med nöje genom att gå på ett infomöte om ett jobb jag skrev upp mig för på jobbmässan. Och under tiden så ska Andréa passa vovvarna. Mötet skulle bara vara ca 1 timme, men jag antar att det blir en heldag imorn. Får ju passa på att umgås och låta hundarna träffas när man kan. Lite miljöträning blir det också:P Undrar hur Amy kommer att funka i storstan... Det blir nog bra och om inte annat så är det ju träning som ger färdighet. Ingen är ett proffs från början;)

Langar lite sköna sovbilder på den lilla.








In the wood

Ganska nyss hemkommen efter en underbar helg tillsammans med Johanna och Lisa:) Vi har hittat på mycket kul. Varit på Gekås, lagat mat ihop, spelat förfest där vi drack vatten så vi höll på att spy, kollat film och idag var vi ute och grillade korv:)

Det har ju varit så fantastiskt fint väder och det känns så härligt att vi kunde ta tillvara på det och vara ute i solen i några timmar. Oftast blir det ju bara att man sitter inne framför datan/tv och glor.. Men inte idag. Hundarna var med plus Lisas cairnterrier Rasken. Alla fick vara lösa och de höll sig nära oss hela tiden för de visste att det vankades korv;)

Hade velat ladda upp nästan alla bilder jag tog men det blev ca 100 st och det hade aldrig fått plats här. Därför lägger jag ut några väl valda som sammanfattar dagen.











Tack för en härlig dag!!!


Johanna är här

Johanna är här ikväll och vi har det väldigt trevligt:) Träffar henne inte så ofta vilket är synd för hon är en av mina absolut närmsta vänner. Vi har växt upp ihop och även om det går långt mellan gångerna som vi hörs så tar vi alltid vid där vi var sist;) En riktig vän alltså:)

Laddar upp lite foton från idag. Var ute med vovvarna och busade runt i skogen i ca 1.5 timmar:)
 







Kinna

Jag var med kompisen Lisa igår till Kinna när hon skulle besiktiga bilen. Hundarna var såklart med och besiktningsgubben tyckte att dom var jättesöta:) Klappade dom några gånger och skojade med dom andra gubbarna om att akta fingrarna haha;) Vovvarna var med inne i verkstaden där det lät en del del och de bara satt på armen och sa ingenting. Jag blev riktigt förvånad att inte Amy skällde på alla. Bra miljöträning!

Efteråt var det tänkt att vi skulle gå en promenad på "stan" men vi gick lite i affärer istället och hann inte med någon promenad. Sirpa skulle åka med oss hem också så att vi gick promenad när vi kom hem istället. Det gick bra det också och vi pratade om hunduppfostran. Vi tycker lite olika om det men det är alltid kul att diskutera;) Vi hart ju känt varandra sen vi var små så med henne kan jag prata med om allt och vi respekterar varandras åsikter. Lisa tycker att jag mesar lite med mina hundar.. Eller med Amy i alla fall, och jag kan hålla med henne till viss del. I mitt huvud så är ju Amy så liten så att tyvärr så kommer hon nog undan med det mesta medan jag kan säga till Magnum om han gör samma sak.. Det är något som jag måste bli bättre på;)

Jag minns en gång när jag var ute med hundarna någonstans centralt och då var det någon som frågade om jag kunde bli arg på hundarna i och med att de är så söta.. Humm tänkte jag. Klart att man måste kunna bli arg på hunden även om den är liten och gullig. Annars skulle den ju bli värsta monstret. Men så svarade jag väl inte riktigt;)


Bus

Amys löp verkar vara över för denna gången. Redan igår märkte jag på Magnum att han inte visade alls samma intresse och det gick bra att dela dem utan en massa gnäll;) Han kunde springa runt själv i trädgården och kissa i lugn och ro utan att jäkta in igen. Och jag har haft dem lite ihop under uppsikt och det går bra. Magnum kan göra något halvhjärtat försök på sidan och man märker att han fortfarande fjäskar för henne genom att slicka öronen och bita lite i pälsen;) Men jag kommer fortfarande att ha dem åtskillda ett tag till när jag inte ser dem.

Vi var ute nyss i alla fall. Underbart väder! Vovvarna fick sträcka ordentligt på benen och de verkade uppskatta det:) Amy var superglad och man märker ju även på henne att löpet är över. Innan skulle hon småpinka hela tiden och märka revir. Hon ville helst inte vara ute längre stunder utan ville in och få lugn och ro. Hon har också varit ganska irriterad på Magum men hon har varit värre knähund än vanligt;) Så mot mig har hon definitivt varit gosigare:)


Magnum bjuder in till lek.. Amy nappar och förvandlas till ett monster;)


Full fräs


Står fint:) Synd att jag inte lyckas trimma till honom ordentligt.


Nilo

Magnum fick ändå åka med till Götet idag. Jag har träffat en väldigt trevlig tjej idag som skulle passa Magnum under tiden som jag var inne på jobbmässan. Men innan jag kom in dit så gick vi en långrunda tillsammans i stan. Hon har också en liten pom som lystrar till namnet Nilo. En jättesöt och väldigt busig kille på 6 månader:)

Det kändes lite konstigt att bestämma träff med henne för vi har tidigare bara haft kontakt via nätet. Jag blir alltid lite nervös för man vet ju inte hur personen är.. Det visade sig att hon var hur go som helst och vi hade väldigt mycket att prata om:) Framförallt handlade snacket om pommar;) Jag hoppas verkligen att det blir fler gånger vi träffas med hundarna för så här roligt var det länge sen jag hade!

Amy fick vara hemma idag pga av att jag ville veta var jag hade henne plus att det nog inte hade varit så bra att stressa upp en ungtupp;) Det blev helt enkelt lugnast så.

Magnum verkar ha haft en riktig toppendag med både stadsvandring, bussåk, spårvagnsåk och gos med nya människor. Ni kan tro att han var trött på väg hem. Tills han kom innanför dörren iallafall och fick träffa Amy... Men han verkar vara lite lugnare mot henne nu, kanske är höglöpet nästan slut? Eller var det för att han var så trött? Det ger sig.

Blev lite dåligt med kort idag och jag önskar att jag hade fått några bilder på sötisen Nilo:P Håll tummarna för att Nilo ska få egen blogg:)

         I bussen mot Göteborg


             Inne i den lilla vänthallen vid korsvägen


            Magnum just nu

Kul samtal

Ringde till Svenska mässan för en stund sedan för att höra om man fick ta med en liten hund in. Men hon som svarade visste inte riktigt men sa att hon inte trodde det. Hon frågade om jag inte kunde lämna hunden hos en hundvakt och jag minns inte vad jag svarade på det..  Hon sa att hunden kunde vara hos henne, haha:) Jag tackade för samtalet och la på. Väldigt trevlig tjej var det i alla fall och kanske skulle jag lämnat hunden hos henne? Nä det är nog inte så smart att lämna hos någon man inte känner;) Hundarna får nog bli hemma idag så att jag kan fokusera på att söka jobb. Kan ju alltid åka in en annan gång med hundarna och bara köra miljöträning:) Kanske finns det någon med Pom som skulle vilja träffas i Götet? :P

Har sett att det finns en del som har Pomeranian i Göteborg så kanske skulle vi sätta ihop en grupp och träffas då och då?

På varsin sida

Såhär ser det för det mesta ut hemma just nu.




Jobbmässan

Funderar på att åka in till Göteborg imorgon och gå på jobbmässan på Svenska mässan. Den är mellan den 21-22 februari så jag har onsdagen på mig också.. En fördel med att åka dit är ju att få träffa på arbetsgivaren direkt på plats och kunna berätta mer om sig själv. Det är ju lite svårt att få med allt i ett CV med personligt brev;) Jag tror att jag åker in men vilken dag det blir det får vi se. Läs mer om jobbmäsan här: http://www.svenskamassan.se/kalender/2012/jobbmassan/


SATH

Igår hade jag nästan besöksrekord på bloggen:) Ska inte skriva ut hur många ni är som läser bloggen för det finns många bloggare som har fler;) Men jag är glad att det finns några som som följer mig:) Detta är mest en dagbok för mig själv och den gör att jag tar fler bilder än vad jag skulle göra annars. Jag gillar när det är många bilder på en blogg. Annars blir den ganska fort tråkig..

Ni som läser, vad är bra/dåligt med min blogg? Vad vill ni läsa mer/mindre om? Det är frivilligt att svara men jag uppskattar feedback:)

Nu ska jag krypa ner i sängen och sätta på Sex and the City. Var länge sen jag såg den filmen.


Lydig hund?

Kom in precis efter att ha varit ute med Magnum. Amy fick vara hemma och hon fick en tuggsko att bita på. När jag lämnade henne så såg hon mycket nöjd ut;) Jag och Magnum fick lite kvalitetstid ihop. Sällan det blir så tyvärr..

När vi var ute fick han gå lös en stund. Bland annat medan jag tog korten;) På sista bilden ser man att han spanar på något. Kort efter att bilden togs när jag fortfarande hade kameran i högsta hugg kom en ung kvinna gåendes. Magnum såg ju henne såklart och började springa mot henne samtidigt som han skällde. Jag ropade på honom och började springa efter i ett försök att hinna ikapp och få tag i honom. Jag sprang lite tveksamt och när Magnum kommit halvvägs fram till kvinnan så stannar han och tittar på mig. Han visste nog inte riktigt vad han skulle göra;) Jag kallade på honom och som tur var så kom han tillbaka till mig:) Han fick massa beröm. När kvinnan kom fram till mig så sa hon att det var en lydig hund jag hade.. Jag sa något i stil med att nja, då hade han ju lyssnat direkt när jag ropade på honom men samtidigt så sprang han ju inte fram helt heller. 

Egentligen är jag inte direkt orolig om jag skulle möta någon när jag har honom lös för att han aldrig skulle göra något. Samtidigt så får man ju respektera andra människor och andra vet ju inte hur min hund är. Jag kan säga att han är världens snällaste men en hundrädd människa skulle ju ändå vara rädd.

Får se till att träna mer inkallning med honom och framförallt med olika störningar;)
 




Hopplösa Magnum

Magnum håller på att gå under här hemma, han får ju inte vara med sin tjej och de är hela tiden på varsin sida av en grind. Han gnäller, piper, skrapar med tassarna, hoppar och håller full koll på Amy. Riktigt jäkla jobbig är han! När jag tar upp honom i knäet för att försöka få honom att slappna av så spänner han sig hela tiden, och försöker komma därifrån. Ingen idé helt enkelt..

Igår var det ju inget vidare väder så vi gick endast ut på korta kissrundor på tomten. Han är nog rätt understimulerad idag så ska väl försöka komma ut och gå en rejäl runda bara han och jag:) Men det kommer inte att bli lätt, han vill ju knappt gå någonstans heller när Amy är hemma.

Vidare rumsren är ingen av hundarna just nu. Amy kissar oftare pga löpet och markerar, medan Magnum bara vill gå in när vi går ut.

Hoppas att det går över fort med löpet och att allt återgår till det normala. Tänk vad underbart det blir:)


Myskväll

Blir nog inte att jag går ut och tar kort idag. Det regnar och är milt och grått. Pissväder helt enkelt:(

Markus skulle komma hit ikväll och det känns som att det var ett tag sen vi sågs. Jag tänkte göra köttfärsås med spagetti och duka riktigt fint med levande ljus:) Låter kanske inte så mysigt men hoppas att det blir bra. Pappa och Sirpa skulle bort en stund ikväll så vi blir nog ensamma. Och bara det är skönt att det bara blir jag och Markus. Sällan det blir så;)


Lära mig fota i rörelse

Hoppas det är bra väder för imorn ska jag se till att lära mig fota vovvarna i rörelse;) Har fått en del tips på ett hundforum och vill testa och se om de fungerar. Får väl försöka gå en fotokurs hos syrran annars;) Hon kan säkert lära sig min kamera och lära mig hur jag ska hantera den:P

Är så trött på att nästan alla mina bilder blir suddiga:(



Hemmagjorda hinder

Var ute lite med bara Magnum innan hemma på gården. Har tänkt länge på att försöka köra lite agility med honom men det har inte blivit av. Dels så är han lite osäker på höjder och sedan så är det så fruktansvärt dyrt att köpa riktiga agilityhinder. Brukar ju kunna gå att åka till en hundklubb och låna deras hinder men jag har en bit till närmsta klubb:( Därför blev det lite hemmafixade hinder som jag väldigt simpelt satte ihop.

Förutom hindren så blev det en del rejs och snabba kommandon. Min lilla kille är så duktig så han fick en massa godis som belöning:) Han verkar tycka om snabba uppgifter så kanske skulle jag prova på Rallylydnad med honom? Efter ett tag verkade han tröttna helt och ville istället in till sin tjej.. Inte alltid lätt att hålla uppe hans sug när Amys löp sätter griller i hans huvud.


                         Sötis


                      Väldigt glad vovve


                   Med "hindren" i bakgrunden.


Nellyjobb

Fel av mig att skolka från min egen blogg;) Och dessutom berätta nu om vad som hände i helgen när det nästan är ny helg. Men i alla fall, i Fredags förra vecken ringde syster och undrade vad jag hade för helgplaner. Hon berättade att de hade sjukt mycket att göra på Nelly och undrade om jag ville haka på och jobba med henne. Klart att jag inte kan tacka nej till jobb. Och vem hade inte velat jobba på Nelly? Mitt jobb var att packa upp och hänga kläder på galgar och stryka dem innan Fia slutligen fotograferade dem på docka. Det tog ungefär 1 1/2 dag och sedan fick jag även prova på att fota lite skor till hemsidan. Ett jobb som låter väldigt simpelt men det var tidskrävande.
Idag väcktes jag av att min mobil ringde 08:48 och det var Fia som återigen undrade om jag kunde rycka in och jobba:) Tydligen hade inte någon av de två tjejer som brukar stryka tvätt kommit.. Därför var det lätt panik. Jag fixade iordning mig så snabbt jag kunde och tog bilen in till Borås. Det har varit väldigt roligt att jobba även om det stundtals var lite segt med att stryka kläder. Skulle jag behövas igen så tackar jag inte nej!
Hundarna fick pappa åka hem och rasta på lunchen. Tur att pappa har nära till jobbet:)

Hundarna har alltså haft en ganska långsam helg och de har haft det långsamt idag men det får jag ta igen imorn. Amy är inne i höglöpet nu och det gäller att ha dem åtskillda så att det inte blir några valpar.. Det känns så tråkigt att de inte får vara tillsammans men det är ju för bådas bästa.


Bilder från julafton





 

Amy i morfars knä. Jag och syster i bakgrunden.

Fotograf: Felice Andersson och Bengt Larsson

Stora damen har min lilla snutta blivit



Mycket har hänt sen jag bloggade sist. Jag och Markus har varit uppe i Stockholm under förra helgen (3-5 feb) och firade att vi varit ihop i 3 år:D Hundarna fick vara hemma och de blev väl omhändertagna.

Dagen innan vi åkte till huvudstaden så satte Amy igång och löpa så hon är stora damen nu:) Om 1 år tidigast kan jag om allt går som planerat ta valpar på henne. Som jag längtar! Men innan dess är det mycket som ska göras. Jag hoppas hinna gå SKK:s uppfödarutbildning och kanske någon kurs med hundarna plus mycket miljöträning. Jag siktar ju på att bli uppfödare på Pomeranian men det är mycket som krävs av en för att kunna bli det. Det är inte så bara att ta valpar utan det blir ett heltidsjobb som kommer kräva mycket engagemang och framför allt kunskap.



Jag har fått förfrågan om att ha med hundarna i en svensk klädeskatalog:) Mamma jobbar som inköpsassistent på det företaget och de ville ha med hundar i en kommande katalog och de tyckte att mina skulle passa. Det hade varit superkul med tanke på att mina hundar i så fall kommer att synas över hela landet. Dock är det ett tag kvar tills fotningen och vovvarna kanske inte alls blir bra på bild heller... Vi får se;)

Home


Hundvakt

Igår passade jag killens syrras hund. Det är också en Pomeranian eftersom jag lyckades övertyga henne om att det är den bästa rasen;) Hennes hund heter Ludde och är en hane på 10 månader. Väldigt mysig, snäll och lugn vovve. Det funkar ganska bra med mina hundar. Amy och Ludde är kusiner och de brukar busa väldigt mycket ihop. Magnum håller sig däremot undan när Ludde är med.



Fick ingen direkt närbild på Luddis men det är hunden som är kopplad på bilden. Magnum och Amy litar jag på att de inte springer någonstans så de brukar jag ha lösa. Ludde däremot känner jag inte så väl och därför fick han vara kopplad.