Önskelista

Har tänkt i flera veckor att jag ska publicera den här på bloggen men det har inte blivit av.. Nu är jag sent ute eftersom det är ca 1 vecka kvar. Lite av grejerna går att beställa och andra går att få tag på hos djuraffären:)

1: En rosa Puppiasele, modellen heter Soft West harness B i str S. Finns att köpa här: http://www.pupstore.se/se/art/puppia-soft-vest-harness-b.php Myone i Borås har en del Puppiaselar men inte just denna, men de kan ta hem den.

2: Ett tvillingkoppel som finns att köpa här: http://lechien.se/ProduktDetalj.aspx?productID=1619&sc Finns också att köpa på Djurmagazinet i Skene. Färg är mindre viktigt men hellst svart.
 
3: Läderkoppel str 6mm*180cm i färgen natur (den ljusa på bilden). Finns att köpa här: http://www.haromi.se/koppellader180cm-p-813.html?cPath=81_119 Går också att hitta på Djurmagzinet i Skene. Kan inte vara så svår att få tag på på andra ställen heller.


4: Presentkort på Djurmagazinet

5: Pengar

Det var dom sakerna jag kom på nu. Lite tråkig är jag som bara önskar mig hundsaker men det är det enda som jag känner att jag "behöver".


Wow vilken dag

Har vart en händelserik dag idag:) Fick rycka in på introduktion på en liten förskola där en person har hand om både kök och städ. Gick jämte en jättetrevlig kvinna och ca 3.5 timmar var jag där. Imorn + Fredag ska jag jobbapå samma förskola helt själv..:S Hoppas att jag kommer ihåg allt som sas idag;)

Viktoria har fått passa hundarna idag och bilen har blivit besiktigad. 3 fel hade den som måste åtgärdas inom 1 månad.. Har en fantastiskt snäll kille som kommer hjälpa mig med bilen:)

Nu blir det jobb till och med Lördag och sedan på måndag ska hundarna fotas:) Kommentarer ska jag försöka besvara imorn;)



Tvätta bilen

Nu ska bilen tvättas för imorn är det besiktning. Måste vara fin då..

Syrran skulle visst hit och fota om en stund. Och sedan åker jag till Markus:) Fast det blir nog lite senare.


Same same

Idag har det hittils inte hänt mycket. Vi har kastat lite boll och Amy har badat igen:) Magnum lekte lite idag ochså fast med en annan leksak.

Nu håller jag på och städa rummet. Kanske blir det en för och efterbild på det.. Sen ska vi nog gå på promenad också och vänta på att posten ska komma. Har väntat ca 2 veckor på att Pomtidningen ska komma men den har inte dykt upp än:/




Crazy Amy

Filmade med min digitalkamera så kvalitén är inte den bästa men en söt video som visar hur Amy kan vara.


More from yesterday


Jaga katten är kul! Findus syns som en liten prick framför hundarna;)

Måste komma när mamma ropar

Ballplaying




Det blir varmt efter ett par rundor. Skönt att det finns en damm att lägga sig i och svalka av sig lite i.

Borås 24 mars




Lugn dag

Är kvar i Öxabäck. Jag och Markus bestämde hos för att skjuta på utflykten till imorn för att det antagligen skulle bli bättre väder då. Därför bestämde sig Markus för att åka till garaget idag. Jag och Viktoria har varit ute med pommarna och släppt dem lösa nedanför på åkern. Vi satt och pratade, njöt av vädret och tränade inkallning med hundarna. Lite bus blev det också:) Tog lite bilder också men har inte med någon sladd att föra över bilderna från kameran med.. Så bilderna kommer en annan dag.

Igår spenderades dagen i Borås tillsammans med Markus och hundarna. Vi gick i stadsparken och i stan. Gick in på Ica City och köpte sallad i lösvikt som vi tog med till stadsparken där vi käkade intill Viskan. Mysigt att äta där istället för att trängas på någon uteservering:) Vi såg en man som var ute och rastade sin iller i sele;) Tänk att ha en sån;) Sedan mitt under lunchen fick vi se dykare som stack upp huvudet ur Viskan. Riktig underhållning hade vi:)

Bilder kommer senare;)


Tillbringar kvällen i Öxabäck

Markus kommer och hämtar mig om en stund. Blir kanske inte som jag planerat imorn men blir det inte imorn så blir det på lördag. Så det blir av i alla fall om inte vädret är kasst.

Har varit ute i solen under större delen av dagen och jag hoppas det håller i sig nu under helgen:)


Hej från balkongen

Sitter och borstar hundarna på balkongen nu. Riktigt skönt väder! Blåser inte ens:) Får väl se vad vi hittar på mer idag. Kanske baka något?





Ska jag skratta eller gråta åt det här?

Ringde Markus innan för att tjöta lite. Han skulle vara ledig på Fredag och jag har gått och planerat hela dagen  vad vi ska hitta på då. Hade värsta mysiga planerna men när jag nämde att jag hade funderat ut vad vi skulle göra så sa han att han ville göra något vettigt när han ändå var ledig. Alltså hänga i garaget och göra något "jätteviktigt". Han hade alltså inte alls tänkt att vi skulle umgås:( Det känns som att vi sällan gör det längre.. På vardagarna orkar han oftast inte, blir längre för honom att åka från mig + att han oftast får köpa lunch. På helgerna ska han vara i garaget.. Har jag tur så kan han sova över några nätter i veckan men han hinner aldrig umgås dagtid.. Då ska han ju jobba och sedan vara i garaget:( Vad är det för fel på pajken? Att sova över tycker inte jag räknas som att umgås för när han väl kommer hit och ska sova över så är han oftast här vid åttatiden. Då blir det lite prat och sedan ska han sova vid typ halv tio.

Han frågade hela tiden vad jag hade för planer men jag sa att han fick fundera på om han ville träffa mig eller vara i garaget. Jag sa alltså inte vad jag tänkt att vi skulle hitta på. Tycker inte att jag ska behöva locka med aktiviteter för att han ska vilja umgås.



Såhär ligger vi på kvällen innan vovvarna somnat, och på morgonen är det likadant:)


Vårtecken

Nyss hemkommen efter en några timmar ute. Packade matsäck till mig och lite saker till hundarna, satte dem i cykelkorgen och cyklade en sväng. Stannade vid ett mysigt ställe och lät hundarna springa av sig lite. Åt den medhavda smörgåsen och sedan gick vi till skogs. Hundarna hängde med i ett bra tempo och efter en stund tätnade skogen. Det var knappt så jag kom fram.. Men vovvarna är ju små så de tog sig fram smidigt. Till slut kom vi fram till en sjö och då satte jag mig ner och njöt av vädret. Mange badad lite också men det märktes att han tyckte att det var kallt. Åt min kanelbulle och sedan var det dags att dra sig hemåt. 

Ca 3 timmar blev det:) Jag såg flera vårtecken också. Bland annat en citronfjäril som Amy nästan åt upp.. Myrorna hade kommit igång också och även dem ville lilltjejen provsmaka men de var inte goda märkte hon fort;) Skönt att ha tagit tillvara på dagen såpass och det märktes sen när vi cyklade hem att hundarna var trötta. Amy sjönk ihop lite och det var nog nästan så hon somnade..




Amyliten

9 veckor gammal






Fotograf: Lisa Henriksson


Gekås

Nu ringde Lisa och hon var sugen på att åka till Gekås så nu bär det av dit:) Ska trava runt på hundavdelningen och se om jag hittar något onödigt att lägga pengarna på haha.. Hundgodis blir det väl till att köpa i alla fall:) Och handla lite åt dom här hemma.

Får se om jag lyckas lägga upp valpbilderna ikväll eller om det blir imorn.

Kallt kallt kallt

Hur tråkigt är det inte när man kommer hem och huset är iskallt? Eller när man vaknar på morgonen och inser att man måste elda för att få upp värmen.. Men det keligaste är nog ändå när man väl börjat elda, veden tar slut och man måste ta med vedbingen ut och hämta:( Usch det är så man funderar på att sluta elda...  Vilket I-landsproblem;)

I detta väder som råder ute nu så är det inte konstigt att det blir kallt inomshus.. Men det skulle väl bli fint resten av veckan? Hoppas på det så kanske man slipper elda och istället kunna ha balkongdörren öppen och vädra:)




Glömsk

Glömde kameran och USB-minnet hoa Lisa:( Märkte det precis nu när jag skulle lägga upp lite bilder här från igår. Får väl åka och hämta den senare när hon slutat skolan. Så typiskt mig suck!


Magnum när han var en liten fis:)

Filmkväll

Nu ska jag packa in hundarna i bilen och bege mig till Lisa. Hon var på Gekas tidigare idag och köpte en film som vi ska kolla på:) Ska passa på att hämta lite valpbilder från Lisas data också. Bilder på Amy när hon var nyhämtad och ca 9 veckor gammal:) Publicerar några av dem imorn;)

Har ni sett filmen Kyss mig? Vad tyckte ni?



Liten pomträff

Idag träffade jag Viktoria och Ludde. Vi hade stämt träff på Marks bk för att träna inkallning med hundarna. Hon har aldrig riktigt haft Ludde lös och hon vill kunna ha honom lös och att han kommer när hon ropar. Jag tyckte att han var riktigt duktig! Alla hundar fick vara lösa och det blev väldigt mycket spring och bus för deras del:)

Efter det så skulle Ludde in och ta 1:årssprutan inne på Blå Stjärnan i Borås så jag hängde med dit också. Under tiden som Viktoria var inne med Ludde så satt jag och Magnum i väntrummet. Jag ville miljöträna honom lite för tidigare när vi har varit hos veterinären så har han varit helt stel och det har märkts tydligt att han inte gillar det stället;) Idag märktes hans oro inte av alls utan han var lugn och fin.


Gruppbild

Vi provade på lite agility också. Viktoria och Ludde på bild:)


Hemma hos mor

Sitter i Svenljunga nu hos mamma med familj:) Väldigt trevligt att träffas för det blir inte så ofta tyvärr. 

Har träffat en jätetrevlig tjej idag som antagligen kommer att passa hundarna sen när jag brjar jobba om allt går som jag vill;) 

Min mobil håller på att göra mig tokig! Jag kan inte skicka sms och när jag försöker skriva så händer det inget på skärmen. Jäkla touch!

Jag komemr nog inte vara så aktiv i helgen fr jag ska passa påatt umgås med familj och imorn är det jyckepromenad i Tranemo:) Inga bilder har jag heller att lägga in...

Likadant smakprov

Som jag fått kan ni beställa gratis här: http://www.hundmat.com/


Vi har fått paket:)

Kom ett paket till oss idag på posten och innan jag hann kolla vems namn som det stog på så undrade jag vem det var till. Det var till mig ovanligt nog:) Då kom jag på att jag beställt ett smakprov på ett hundfoder för 2 dagar sen som jag nästan glömt bort. Väldigt snabb leverans! Paketet innehöll ca 500g Magnusson Meat & Biscuit Adult som är ett ugnsbakat torrfoder samt lite infolappar och en rabattcheck. Jag kommer nog att använda fodret som belöning. Hundarna fick provsmaka och de verkade vara förtjusta:)




Hmm ser gott ut, undrar hur det smakar? tänker Mange

Undrar om matte märker att de försvinner? Gäller att smyga försiktigt och sträcka fram näsan så långt det går.

Sjuk hund?

Vaknade tidigt imorse av att jag hörde ett hulkande. Reser mig upp och ser att Magnum kommer att spy. Fort lyfter jag ner honom på golvet så jag slipper bädda om sängen.. Han spydde 2 gånger. Stackars liten:( Undrar vad han har fått i sig?

Det är sällan hundarna är sjuka och det är ju skönt det. Det blir nog att ta en lugn dag så att han får vila upp sig.


Uttittad

När vi åkte buss tidigare idag så stannade vi vid en skola. Amy satt i mitt knä och tryckte upp nosen mot rutan och spanade ut. Där stod en del barn och väntade på att ta bussen hem. Bland annat var det ett tjejgäng som fick syn på Amy och det syntes att de tyckte att hon var ruskigt söt:) En av tjejerna var väl lite extra på och hon sprang nästan fram för att ta en närmare titt. Då fick hon nog syn på Magnum också... Sen gick hon tillbaka till gänget och jag förstod att de pratade om "oss" Undrar vad de sa;)


Agility

Passade på att besöka en agilitybana när jag hade vägarna förbi. Magnum ville mest springa runt och nosa och kissa in revir. Amy däremot körde jag lite enklare hinder med. Hon  blir nog en liten agilityhund:)
Visade sig när jag skulle plocka fram kameran att batteriet var dött så därför får ni hålla till godo med bilden nedanför.





Hämta bilen

Igår skickade Markus sms om att bilen var färdiglagad:) Idag blir det in och hämta den i Kinna. Tar bussen in och hundarna får väl åka med;) Lite bussträning och stadsträning idag också alltså.


Minicity

Idag har jag varit inne i Kinna på jobbmöte. Min kära svärmor och svägerska har tipsat mig om att skriva upp mig som vikarie hos kommunen. Jag fick lite telefonnr av dem och ringde dit förra veckan. Då bokade vi tid för ett möte idag. Vi gick igenom arbetsysslorna och pratade om vad jag hade för erfarenhet. Hon som jag pratade med var väldigt trevlig och pratglad:) Jag frågade hur mycket jobb det skulle röra sig om och hon sa att jag kunde börja imorn om det var så:) Men så fick jag en lapp av dem som jag skulle skicka in till polisen. En begäran om utdrag från belastningsregistret. På lappen står det att normal handläggningstid är ca 2 veckor. Och jag tror inte att de kommer att ringa in mig förrän de fått den lappen.. Så än kommer det nog dröja lite innan jag börjar.

Det var lite kris igårkväll. För tillfället har jag ingen bil eftersom Markus skulle laga en grej. Och när han skulle göra det i Lördags så var det värre än han trott så det blev inte färdigt. Som tur var fick jag lånat pappas bil in till Kinna idag:) Jag gick runt lite i Kinna centrum och sen satte jag mig på en bänk och njöt av vädret. Hundarna fick sitta och bara titta på allt som rörde sig runt oss. En hel del hundar gick förbi oss och Amy skällde som vanligt men inte inte lika hopplöst som tidigare. Skönt! Jag var ganska förvånad också för både Magnum och Amy satt/låg ner vissa stunder och verkade inte alls bry sig om människor som gick förbi. Det satt kråkor några meter bort från oss och dom tittade Amy intresserat på men hon satt lugnt ner. Inget skäll:)

Det var en del människor som kan fram och hälsade på vovvarna vilket är kul:)


Första doppet för iår

Gjorde Magnum i vår trädgårdsdamm innan även om det forfarande fanns is. Eller ja, badar gör han kanske inte direkt men han gick i med alla tassar och doppade näsan;) Amy badade också lite..




Från balkongen

Idag är det hela 15 grader i solen! Därför passar jag på att vädra och låta balkongdörren vara öppen så hundarna kan ligga ute. Så nu ligger dem där och lapar sol:)


Nope

Lilla pommen Dreamer blev oplacerad i Crufts BISet. Men det är ändå helt fantastiskt att han kom så långt och fick vara med i den stora finalen! Av många många tusen hundar så blev han en av dom 8 bästa vilket är helt otroligt!

Vill ni kika på gruppfinalen där Dreamer vann så är den här:
http://www.youtube.com/watch?v=Zcai1pHORew


Filmen

 






Bathtime

Amy blev badad innan:)





Filmade henne efteråt när hon försökte bli torr så ska försöka ladda upp den:)

On the bike

Har länge velat cykla med vovvarna i korgen. Har försökt tidigare med en hund i korgen åt gången men både Magnum och Amy har lyckats hoppa ur. Och då blir jag ju livrädd.. Idag band jag fast dom i styret så att de inte kunde hoppa ur. De verkade inse att det inte var någon idé utan de satt och tittade ut så fint på allt vi for förbi. Vi mötte någon bil, cyklade förbi en traktor som var igång och de fick höra/se en motorsåg på nära håll. Det gick skitbra! Men så fjäskade jag för dem och matade dem med massa godis;)


Har funderat på att köpa någon typ av galler som man kan sätta över korgen men det finns inte. Då får jag köpa en helt ny korg där galler ingår. Det känns ju tråkigt med tanke på att jag inte behöver någon ny korg. Har fjäskat för Markus och bett honom göra någon typ av galler till mig i födelsedagspresent:) Får väl se om han lyckas lösa det...

Annars är det en sådan här korg jag kikat på: http://seahundochkatt.se/index.php?main_page=volymf_product_info&cPath=442_1356&products_id=10520

Idag blir hon 10 månader...

... min lilla dam. Tänk vad tiden går fort! Det känns som att jag alltid har haft henne..



Crufts 2012

Crufts är världens mest prestigefyllda utställning och den äger rum i Mars varje år i England. Det är inte vem som helst som får anmäla sig till denna tävling efter vad jag har förstått utan har man en riktigt bra hund som det gått bra för på utställningar så blir man kvalificerad dit. Det hade varit så fantastiskt kul att åka dit och kolla någon gång!

Men när man inte kan vara på plats och se allt det roliga så finns det ju genvägar;) Iår har nämligen Crufts bestämt att man ska sända live på Youtube. Redan igår fick jag se att denna möjligheten fanns på ett hundforum. Då kollade jag upp vilka tider som gruppfinalerna skulle gå för Toygruppen där Pomeranian ingår och det skulle gå vid åttasnåret ikväll. Jag antar att det inte gick att se hur alla Pomeranians dömdes så därför riktade jag enbart in mig på gruppen. Och den Pommen som visas i gruppen är den som blivit BIR (Bäst I Rasen). Därför satt jag och väntade med spänning för att se vilken Pom som var den bästa av alla och hur det skulle gå för den i gruppen. Döm om jag vart förvånad när jag kände igen hunden! Och såklart även handlern när han kom upp i bild. Svenska Mikael Nilsson med Pomeranian Belliver Unexpected Dream från kennel Callevys. WOW! tänkte jag bara. Nu var jag ju ännu mer nervös och det hela blev ännu mer spännande. Först skulle domaren känna igenom alla hundar och se dem i rörelse. Det var kanske 20-30 totalt? Sedan skulle domaren gallra ut 8? hundar av dem som hon (domaren) gillade bäst. Jag trodde inte att "svenskarna" skulle ha en chans. Men hon plockade ut den lilla pommen. Därefter så skulle även dessa utvalda springa ett varv innan domaren slutligen bestämde sig. Hon gick fram och tillbaka och jämförde alla hundar noggrant. Till slut räckte hon ut handen till Mikael som gav henne en ordentlig kram.

1:a pris i gruppen gick alltså till svenska Pomeranian Belliver Unexpected Dream "Dreamer". Nu ska han tävla på söndag i BISet (Best In Show). Håll nu tummarna!

Vill ni se hur det går för Dreamer så kolla på söndag klockan 21:30 (20:30GMT) på denna länk: http://www.youtube.com/watch?v=iXHDYmEuDpo&feature=relmfu


Bilden är hämtad från Callevys.se och vill ni se fler bilder på deras fantastiska hundar så gå in och kika:)

Playtime

Magnum som oftast inte är så intresserad av leksaker började leka själv med sin goselemur. Det är en leksak som jag köpte till honom från Tropikhuset i Helsingborg. Jag och Markus firade 2 år då och var nere där över helgen. Stackars Magnum fick inte åka med.. Utan fick spendera helgen hos mamma där han blev väl omhändertagen. Men helst hade han nog följt med;)

Denna lemuren har legat undanstoppad eftersom pappas hund bet sönder nosen på den så att stoppningen kom ut:( Men igår så råkade den komma fram igen och nu var den uppskattad!




Sängen väntar

Imorgon är en dag med nya möjligheter och då är det bäst att vara förberedd:) God natt!


I ojämn terräng

Hundarna fick minsann röra på sig ordentligt innan. Vi gick där det var mycket upp och ner och ojämn terräng. De fick hoppa över bäckar, granris och jag bad dom hoppa upp på stenar. Amy är det inga problem med utan hon följer mig vart jag än går och flyger över alla hinder. Är det något som är lite svårare så försöker hon tills det går. Magnum är inte riktigt lika lättmotiverad utan tar det säkra före det osäkra. Och ber jag honom att tex hoppa upp på något så står han en stund och funderar på hur han ska ta sig upp;)



Pomeranian Teacup

Brukar ibland googla Pomeranian och så trycka in bilder. Jag tycker att det är kul att se vad för bilder man kan få upp:) Men det finns ju både det ena och det andra... Några av bilderna jag sett tycker jag ser så fake ut och jag kan inte tänka mig att det är riktiga pommar. Utan antingen är det gosedjur eller så är de photoshoppade. Här är några av bilderna jag sett:
     

Vad säger ni? Ser de riktiga ut?

Här är en annons jag hittade:

http://www.fannonser.se/djur/hund/vit-pomeranian-tekkop.html

Skulle ni köpa denna fina microtekopp-Pomeranian? För endast 5000kr? Jag tror att den som skulle köpa denna "hund" skulle antingen inte få något alls eller så skulle man få en docka/gosedjur. För dessa annonser är bara bluff av sådana som vill tjäna snabba pengar!

En normalstor Pomeranian väger ju mellan 1.5-3kg och en med stamtavla hos en seriös uppfödare kostar mellan 15000-25000. Normala Pomeranians kan ha vissa hälsoproblem, precis som alla andra raser, men undrar hur friska dessa små tekoppar är? De kan ju omöjligt fortplanta sig? Vilka är "köparna" på dessa små? Är det sådana som tror att dessa minihundar faktiskt existerar för ett minimumbelopp om man jämför med en reggad pomvalp? Dessutom blir jag ledsen på att många bloggare använder dessa bilder när de bloggar om att de vill ha en Pomeranian. Visst, alla kan ju inte veta men jag blir irriterad att dessa bilder finns för det bidrar till falsk marknadsförning av rasen. En Pomeranian ska inte vara av teacupmodell!

Såhär står det i rasstandarden: Spetsarna fängslar med sin vackra päls som står ut från kroppen tack vare den rikliga underullen. Särskilt imponerande är den kraftiga manliknande kragen runt halsen och den yviga svansen, som bärs stolt över ryggen. Det rävlika huvudet med de pigga ögonen, de små spetsiga och tättsittande öronen ger spetsen dess karaktäristiska, käcka utseende.Typiskt för rasen är en päls som står emot väder och vind, robust kroppsbyggnad och lång livslängd.

Den som faktiskt är seriöst intresserad av att skaffa en Pomeranian borde gå in och kolla på Pomeranianklubben. Där går det att hitta uppfödare, hundar till salu, rasstandarden och framförallt en massa bilder på hur pommarna faktiskt ska se ut!

För att jämföra lägger jag in några bilder på mina hundar.
Magnum som valp ca 10-12v

Vuxen

Sofiero

Hund: Drakedram Magnum

Plats: Sofiero Helsingborg

Datum: 2011-09-10

Domare: Munsterhielm-E Zidy 

Klass: Juniorklass

Resultat: 1:a i kvalité och 3:a i konkurrensklassen med Ck.

Fick inga bilder på Magnum tyvärr men på andra hundar istället.


                 Drakedram Dancing With Foxes

Juniorklass/unghundsklass tikar. Min uppfödare först med Drakedram Ants in my Pants.

Kennel Tiny Winnie´s hundar på kortet. Tror att alla hundar på bilden är därifrån.

Norrköping

Hund: Drakedram Magnum

Plats: Himmelstalund Norrköping

Datum: 2011-08-20

Domare: Nilsson Kerstin 

Klass: Juniorklass

Resultat: 2:a i kvalité

2:a dagen i tvååker

Hund: Drakedram Magnum

Plats: Tvååker

Datum: 2011-07-16

Domare: Holmli Marianne

Klass: Juniorklass

Resultat: 1:a i kvalité och 3:a i konkurrensklassen


Lite fler resultat av utställningarna

Tänkte skriva lite fler resultat av de utställningar vi varit på så de lägger jag in alldeles strax:)


Mot Borås

Nu kommer Markus strax hit och hämtar mig så ska vi in och köra gokart med hans kompis. Blir spännande då jag aldrig kört gokart innan;)

Men lite ska fixas innan han kommer. Hundarna ska rastas ordentligt, håret ska plattas och jag ska sminkas:P


Sister is coming home

Pratade med Fia för en stund sen. Hon var sugen på att åka hit idag:) Jag vet inte vad vi ska hitta på riktigt men hon föreslog en promenad med hundarna och förhoppningsvis tar hon med sig sin proffskamera:)

Kanske får jag lite hjälp att ändra lite på bloggdesignen. Hade varit kul att byta headern och ändra lite färger här. Nu när våren är på gång så vill jag ha det lite ljusare:)


Ensam kväll

Nu ska jag nog krypa ner i sängen. Känner mig lite depp och förbaskat trött:( Hundarna sover redan så de märker inte om jag lägger mig också. 

Försökte få hit Markus ikväll men precis innan jag ringde så hade en kompis ringt och de hade bestämt att han skulle vara där ikväll. Blir nog att han sover där också. Tråkigt:( Kanske därför jag känner mig lite låg.. Keligt sätt att avsluta en fredagskväll:(




Out in the sun

Var ute nästan 2 timmar innan med hundarna. Det blev mycket lek, trick och kel. Vi gick i skogen och på vägar där dom kunde vara lösa. Jag tycker det är roligare att vara ute med lösa hundar än att gå med dom i koppel. Det blir mycket mera frihet för dem och de får sträcka ut sina små ben. Självklart skulle jag aldrig ha dem lösa på vägar med mycket bilar och på andra ställen där jag inte har kontroll. Men att gå i skogen med två lösa hundar är underbart. Eller när man går över en äng och hundarna får dampryck och springer fort fort och leker med varandra, det är härligt.








Last night

Igår när vi skulle lägga oss så tyckte jag att Magnum kliade sig väldigt mycket i sina öron. Kollade och såg att de var rätt smutsiga.. Blev att plocka fram öronrenset och det är ju inte hans favorit om man säger så. Efter många protester från Mange så lyckades jag ändå droppa i lite grann och sen var det fart på honom. Han gned sig på sängen och rullade runt..






Some other pictures from today

Innan när jag var ute och Mange fick klöven så helt plötsligt försvann alla moln och solen sken så fint. Tänkte egentligen gått in men istället gick jag in och hämtade liggunderlag, hundgodis, leksaker och såklart kameran.  Gick sedan ut igen och la mig på ängen bakom vår lada. Synd att sitta inne i så fint väder och det märks att hundarna älskar att vara ute. Vi var ute någon timme och jag bara låg och njöt medan jag kastade en leksak med Amy. Magnum fick köra lite tricks men för det mesta satt han jämte mig och spanade och njöt:)








Magnum fick smaka..

på en rådjursklöv idag. Det märktes att han uppskattade den:) Jag tänkte använt klöven till att göra lite spår som Mange kunde sniffa upp. Men jag får nog ta reda på mer hur jag ska göra för att han ska förstå sin uppgift. Fast han fick provsmaka lite idag för att få upp intresset.. Hoppas ni inte blir allt för illamående nu;)